12 Şubat 2013 Salı

Türkiye'de ingilizce eğitimi ile gelinebilecek nokta


  Bazılarımız soruyor, "dil Türkiye'de öğrenilir mi?" ya da "yurt dışına gitmeden nasıl dil öğreneceğim" diye. Şunu belirteyim hemen. Öğrenmek insana bağlı bir şeydir. Eğer istek varsa her şey yapılır. Eğer biraz tereddütünüz varsa asla istediğiniz seviyeye gelemeyeceksiniz açık konuşayım. Önce isteğiniz var mı onu kontrol edin. Gerçekten içinizde varsa ve bunu zorunluluktan çok kendinizi geliştirmek gibi görüyorsanız tabi ki başarabilirsiniz. İlla ki yurt dışına gitmek gerekmez. Gönül ister ki ingilizcemizi kendi şehrinde kendi ülkesinde öğrenelim. İngiltere'ye, Amerika'ya gidelim. Tabi ki buralarda dil öğrenmek çok ama çok basit bir şekilde olur. Çünkü başka şansınız yok ingilizce konuşmaktan başka. Ancak durumunuz yoksa yapacak bir şey yok. Kendinizi verip hemen çalışmalara başlamalısınız.

Türkiye'de ingilizce dili öğrenimi
Yurt dışına gitmeden ingilizce öğrenmek
Peki nasıl öğrenirim ülkemde ingilizceyi? Bir çok yol var aslında bunun için. İngilizce kursları, online ingilizce okulları, kitaplar, internet alıştırmaları, ücretsiz ingilizce okulları ve kursları gibi. Bunlardan en etkilisi tabi ki ingilizce dil kursu. Ücretli kurslar sizlere tam anlamıyla ingilizce öğretemese de sizleri çok geliştirecektir. Tamamen öğrenmeniz, şakır şakır yabancı dil konuşmanız pratiğe ve kelime geliştirmenize başlıdır. Eğer para durumunuz yoksa, bedava ingilizce kurslarına gidebilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında ücretsiz olarak oluşturulmuş ingilizce kursları mevcut. Araştırmanız gerekli sadece. Ancak ücretsiz kurs diye, parasız diye kesinlikle baştan savmamalı, dersleri dikkatlice dinlemeli ve dikkatlice çalışmalısınız. Diğer bir yol ve çoğunluğun oluşturduğu kısım ise online ingilizce kursudur. Bunlar için çok çok dikkatli davranmalısınız. Online ingilizce eğitimi nasıl olur? Online ingilizce kursu nasıl olmalıdır? gibi sorularınız için bu sayfaya bakmanız önerilir. Ücretli ya da ücretsiz bulabileceğiniz internet kursları sayesinde de kendinizi geliştirebilirsiniz.

Türk ingilizce kursları
Türkiye'de ingilizce kursları
Yurt dışına çıkmaktan tek bir eksiğiniz var. O da yeterli pratiği yapamayacak olmanız. Etrafınızda ingilizce konuşacak kişi pek fazla olmayacak, canınız sıkıldığında tekrar Türkçe konuşmaya başlayacaksınız. Zora geldiğinizde, anlamadığınızda, anlamını bulamadığınızda tekrar pes edeceksiniz. Bunlar mecburen olacak. Kolay değil bu işi başarmak. Ancak kendinizi verirseniz ve biraz fedakarlık yaparsanız, bu dili çatır çatır konuşacağınıza eminim. Zaten bu siteye gelmiş ve bu konuları okuyorsanız ilk adımı atmışsınız demektir. Kendinizi oyalamayın arkadaşlar. Caydırıcı sorunlar sormayın kendi içinizde. Türkiye'de olmaz bu iş, yurt dışında eğitim almam gerek, kursa giderek ya da internetteki derslere bakarak bir şey başaramam derseniz zaten çoktan bırakmışsınızdır bu dil eğitimini. Ama kararlıysanız bedava ingilizceyi de öğrenirsiniz, almancayı da arapçayı da. Kendinize iyi bakın arkadaşlarım ve hemen çalışmalara başlayın. Bugünün işini yarına bırakmayın demişler ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright Herkes İngilizce Öğrenecek All Rights Reserved
Simple template. Powered by Blogger