14 Şubat 2013 Perşembe

İngilizce kurs seviyeleri


  Eğer ingilizce öğrenmek için kursa gidecekseniz önce kendi seviyenizi belirlemeniz gerekmekte. Gereksiz para vermemek için ya da bilmediğiniz şeyleri es geçmemek için ingilizce kursları kurları seviye seviye ayırmış durumda. Eğer başlangıç durumundaysanız başlangıç seviyesini seçmeniz gerekmekte. Biraz bir şeyler bilip de yinede başlamışken şu kursa ilk seviyeden başlayayım diyorsanız yine tercih edebilirsiniz. Ancak öğretilen şeyler biraz basit kaçtığı için istemeyebilir ve ilerki kurlardan başlayabilirsiniz. İngilizce kurslarının seviyeleri genelde 8-9 kurdan oluşmaktadır. İlk 3 kuru, kursa gelenlerin ortalama olarak çoğu önceden bildiğini iddia etse de bana göre gerçekten seviyeniz öyle değilse en fazla birinci seviyeyi atlamanızı öneririm. İlk okuldan, liseden kalma bilgilerle bana göre tam anlamıyla bir öğrenme olmaz. İngilizce kursuna ilk defa gideceksiniz arkadaşlar ve belki de dünyanın parasını vereceksiniz. Bu yüzden seviyenizi belirlemenizde yarar var.

ingilizce kursları kur
ingilizce kurs kurları
Peki nasıl bileceğim seviyemi diyorsanız. Gayet basit yöntemlerle öğrenebilirsiniz. Çeşitli testler var, bunları çözerek seviyenizin ne durumda olduğunu görebilirsiniz. Bu testlere ve ingilizce seviye durumunuzun ne olduğuna göz atmak isterseniz, ingilizce seviyemi nasıl öğrenebilirim? linkine tıklayınız. Arkadaşlar seviye seçimi yaparken olduğunuzun bir alt kademesinden başlamakta yarar var. Yani bir şeyi %100 kapasiteyle yapamıyorsanız, düzgün yapamıyorsunuz demektir bunu göz önünde bulundurun. Peki ingilizce dil kurslarında verilen ingilizce seviyeleri nelermiş ona gelelim. Bazı dil kurslarında farklılık gösterse de genel olarak bu kurlar belli isimlerden oluşur. Belli ingilizce kursları daha çok bölüme ayırmıştır bu kurları. Aslında böylesi çok daha iyidir. Çünkü belli konuyu bilip de az bir kısmı için kursa para vermenizi önlemiş olur. Yine de bir göz atmakta fayda var hepsine. 5 kurlulara da bakın, 7 kurlulara da 10 kurlulara da. Belli başlı seviye isimlerine göz atalım.

İngilizce kursların seviye (kur) isimleri:

1) Beginner: Beginner başlangıç demektir arkadaşlar. Doğal olarak da beginner, kursumuzun başlangıç seviyesidir. Beginner kurunda hangi konular var öğrenmek için, beginner ingilizce dersleri linkimize tıklayınız.

2) Elementary: Başlangıç seviyesinin bir üst seviyesidir. Çok basit kelime gruplarının, belirli bir cümle yapısının öğretildiği öğrenciler bu kura alınabilir. Elementary seviyesinde hangi konular var öğrenmek için, elementary ingilizce dersleri yazımıza göz atınız.

3) Pre - Intermediate: Bu seviye ingilizce bilenlerce, ortanın biraz düşüğü olarak adlandırılmaktadır. Temel şeyleri bilenler için kullanılır. Hani derler ya derdimi anlatacak kadar diye ha işte o seviye budur. Pre - Intermediate' de hangi konular var öğrenmek istiyorsanız, Pre - Intermediate ders konuları linkimize bakınız.

4) Intermediate: Bu kurumuz ingilizcenin ortasına geldiğiniz anlamına gelir. Kendinizi anlatamazsınız tam olarak ancak yavaş ve net konuşmaları anlayabilirsiniz. Intermediate ders konuları için, Intermediate' de hangi konular var yazımıza bakınız.

5) Upper - Intermediate: Cümle çeşitlerini, kelime geçişlerini iyi çözümleseniz de hala çok iyi konuşacak durumda değilsinizdir. İngilizce anlama kabiliyetiniz yüksektir. Upper - Intermediate'de hangi konular var?

6) Advanced: Çok iyi hale geldiğiniz bu ingilizce seviyesinde akıcı bir şekilde okuyup yazabilirsiniz. Ancak konuşurken dedikleriniz tabi ki bir ingiliz gibi çıkmaz. Advanced ders konuları.

7) Professional English: Artık profesyonel bir ingilizce bilensiniz. Şakır şakır dediğimiz kısım da bu arkadaşlar. Diksiyondan, gramere, değimlerden, aksana kadar her şey tamamlanmış olur.  Professional ingilizce dersleri.

ingilizce seviyeleri
ingilizce ders seviyeleri
Arkadaşlar, araştırın çok araştırın. Burda ingilizce bilmeyen kalmasın diye uğraşıyoruz bizler. Evet sitemizde reklamlar var ama inanın amacımız bu değil. Bizler bu siteyi sizler için açtık. Bakın sloganımıza. Bizler size ingilizce ders vermeye çalışmayacağız. Çünkü bunu yapamayız. Kolay değildir arkadaşlar ingilizce öğretmek. Burada yayımlamaya başlasak, ordan burdan kopyaladığımız konuları, yarım yamalak bakıp bırakacaksınız. Ne bizlere sorunuzu sorabileceksiniz ne de dilediğiniz an diğer konulara geçebileceksiniz. Gerçek bir online ingilizce kursu nasıl olmalıdır yazımız için tıklayabilirsiniz. İngilizce öğrenmek gerçekten kolay arkadaşlar. Ciddi manada söylüyorum. Ancak ülkemizde neden bu kadar düşük seviyede kalabiliyor bir türlü anlam veremiyorum. Kimisi bu ülkede eğitim bozuk, burada ingilizce öğrenilmez diyor (cevabı bu yazımızda vermiştik). Kimisinin öğrenmeye gönlü yok, kimisi de neden ingilizce öğrenmeli onu algılayamıyor (bunun konusuna da burada değinmiştik). Kendinizi verin ve başlayın ingilizce çalışmaya. Bıkmayın ve usanmayın. Devam edin. Başladıktan sonra devamı nasılsa gelecek. İlerlemenizi görünce gaza geleceksiniz. Herkese başarılı günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright Herkes İngilizce Öğrenecek All Rights Reserved
Simple template. Powered by Blogger