17 Şubat 2013 Pazar

İngilizce Kursu Seçimi


  İngilizce öğrenmeye karar verdiniz ve bir kursa mı gitmeyi düşünüyorsunuz. İngilizce öğrenmekte en iyi yöntem kurs bunu hepimiz biliyoruz. Ancak nasıl bir kurs seçmeli hiçbirimiz bilmiyoruz. Türk insanının önüne gelene atlaması gibi bir yönü var ne yazık ki. Araştırma nedense bizde çok az. İngilizce kursu ararken çoğunuzun yaptığı şey, google'a "ingilizce dil kursu fiyatları", "ucuz ingilizce dil kursu" gibi cümleler yazmasıdır. Amaç öğrenmek değil, ucuza ingilizce kursuna gitmektir. Kampanyalar araştırır, indirim arar, ucuzluk nerede varsa oraya yönelir. Bir de kurslarda Londra'ya ya da diğer ingilizce dil merkezlerine  yönelme var. Diğer araştırma yöntemimiz de bu. Tabi ki yurt dışında ingilizce dil eğitimi çok çok güzel ve yararlı bir şey. Ancak ne olduğunu, neler yapıldığını bilmeden sadece bunları aratıp kurs bulduğunu sanmak çok yanlıştır.

ingilizce kurs seçerken
ingilizce kurs seçerken
Mesela yandaki reklamı gören insanlar koşuyor hemen. "Kampanya var, indirim var, Londra'ya götürüyorlar, ne güzel yurt dışında ucuza ingilizce kursuna gidicem" diye. Arkadaşlar biraz düşünün lütfen. 365 günün 365 günü indirim olan bir kurs olur mu Allah aşkına. bir de üç bin liraya yakın bir indirimden bahsediyoruz. Bunun bir kere yalan olduğu kesin. Aslında indirim felan yok. Zaten ingilizce kursunun karını yaptığı paradır zaten o. İkinci olarak Londra'da her şey dahil 15 gün eğitime gelelim. Her şey dahil eğitimden kastın şu olmadığından emin olun. Pasaport, vize, uçak bileti gibi işlemler size ait olmasın, yiyecek içecek kısma sizlere ait olmasın. Eğitim kısa ve faydasız olmasın. Unutmayın arkadaşlar gideceğiniz yerin amacı gezmek tozmak değil, ingilizce konuşulan bir ülkede, ingilizce konuşulan bir şehirde, sadece ingilizce konuşan insanlar arasında, ingilizcenizi ve talafuzunuzu geliştirmektir. Eğitim uzun sürmeli ve dışarıda bol pratik yapılmalıdır. Günde 2 saat eğitimden sonra sizleri serbest bırakırlarsa olmaz bu iş. Bir kaç saat eğitiminizi göreceksiniz, dışarıda pratiğinizi yapacaksınız. Konuşacaksınız, işiteceksiniz durmadan.
  Çok iyi araştırın arkadaşlar, çok iyi. Ne kadar eğitim veriyorlar, nasıl eğitim veriyorlar hepsine bakın. Yorumlarına bakın ingilizce kurslarının. Hangisine iyi deniliyor, hangisinin eğitmenleri daha iyi. Yurt dışında verdikleri eğitim nasıl işliyor. Kursu bitirenlerin durumu nedir. Gerekirse bitirenleri bulup sorun. Yakınlarınızdan sorun, arkadaşlarınızdan sorun, internetten sorun.

ingilizce kurs seçmek
hangi ingilizce kursu?
Kısacası, ingilizceyi basit bir iş olarak görmeyin. İyi düşünün. Sonuçta kaç kere gideceksiniz ki kursa. Sonra beklentilerinizi karşılayamazsa dil kursunuz daha gitmek istemezsiniz. ne evde çalışırsınız ne de bir daha kurs ararsınız. Olmuyor der bırakırsınız. Bir kere seçin tam seçin. Ücreti çok da olsa iyi ve kaliteli olanlara yöneliniz. Paranın karşılığını alamamaktansa, daha çok verip ingilizce öğrenmek daha iyidir. Param yok ne yapmam lazım diyorsanız. İnternet üzerinde de gayet güzel siteler mevcut. Online bir ingilizce kursu bulabilir ve ingilizcenizi orada geliştirebilirsiniz. Online ingilizce kursu seçimi için burayı tıklayınız. Neden ingilizce öğrenmeliyiz yazımız için burayı tıklayınız. Yurt dışına çıkmadan ingilizce öğrenebilirmiyim? diyorsanız burayı tıklayın. Hepinize iyi günler arkadaşlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright Herkes İngilizce Öğrenecek All Rights Reserved
Simple template. Powered by Blogger